Bio Sabine Appelmans

Sabine werd geboren in Aalst in 1972. Op haar zesde sloeg ze haar eerste tennisballetjes op de baan van de buren en sindsdien stond haar jeugd in het teken van tennis en ook een beetje van school😊

Op haar elfde trok ze naar Tennis&Studie in Wilrijk waar ze door de tennisfederatie klaargestoomd werd voor een internationale tenniscarrière. Na het beeindigen van het humaniora in de richting sport wetenschappen stond ze al snel in de top 20 van het internationale vrouwentennis.

12 jaar lang draaide ze mee in de subtop van het vrouwentennis met als hoogste een 16de plaats op de WTA ranking. Ze werd 2 keer sportvrouw van het jaar, won 7 WTA Tour events, haalde de kwartfinales op de Australian Open en deed mee aan 3 Olympische Spelen, Barcelona, Atlanta en Sydney.

Na haar tennispensioen begin 2001 ging ze meteen aan de slag in de media als tenniscommentator en als omroepster bij de VRT. Na de bevalling van haar zoontje Obi  eind 2001 ruilde ze de job van omroepster voor een wekelijkse rubriek bij Sportweekend.

Eind 2004 kreeg ze een tweede zoon, Arno.

In 2007 werd ze kapitein van de Fed Cup ploeg, een job die ze met veel passie gedaan heeft tot 2011.

De laatste jaren combineert ze al haar passies in haar job, ze geeft nog steeds tenniscommentaar zowel voor Sporza als voor Eurosport. Daarnaast geeft ze beweeglessen en workshops rond een gezonde levensstijl in bedrijven. Ze is actief als presentatrice voor evenementen, geeft  lezingen, organiseert samen met Dick Norman tennisvakanties in Portugal en is ambassadrice van de European Open tennis in Antwerpen.

Enkele referenties: BOIC, Atlas Copco, KPMG, Van Dessel, ABN Amro, European Open Tennis, Sport Vlaanderen,ING, Deloitte.